Una marató de dansa uneix l’IVAM, LaGranja, el TEM i La Mutant en la celebració del Dia de la Dansa

El programa Dansem juntes! proposa una marató de ball, una pista oberta de dansa o una revetla popular entre l’ampli ventall d’activitats que tindran lloc fins al 30 d’abril

Dia Internacional de la Dansa
Dia Internacional de la Dansa

L’IVAM, l’Espai LaGranja, el TEM i La Mutant s’han unit en el programa Dansem juntes! amb l’objectiu de donar visibilitat i acostar a la societat el llenguatge universal de la dansa en una celebració festiva conjunta amb motiu del 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa.

El vestíbul de l’IVAM es converteix en pista de ball

Al llarg de tot el dia, l’IVAM transformarà el seu vestíbul en una pista de ball compartida que inclourà activitats adreçades a totes les edats. La jornada començarà acollint els més majors amb pasdobles, coples o boleros i donarà pas, a partir de migdia, a una marató de danses urbanes. 

A la vesprada, la federació femenina de danses africanes oferirà un taller que acostarà a les famílies diverses coreografies del continent africà i, després, el grup de danses L’Esvaraeta, Les Postisses i Rondalla Hortibera recuperarà l’essència dels balls tradicionals des d’una mirada queer.

Una sessió de música electrònica remember de la mà de BIANO tancarà la jornada, rememorant els ambients sonors de la mítica Ruta del Bakalao. 

Portes obertes a LaGranja

L’Espai LaGranja viurà una jornada de portes obertes per acostar a ciutadans, associacions i professionals les activitats que du a terme aquest centre de creació i experimentació artística especialitzat en les arts del moviment ubicat a Burjassot.

Entre les activitats proposades, s’hi instal·larà un set de gravació de vídeo que recollirà la memòria del ball a través de les vivències personals dels visitants, s’oferirà un taller de creació col·lectiva que acostarà la dansa a les pràctiques comunitàries i, per a acabar, una revetla recuperarà una selecció de temes destacats del ball popular.

Programació de Dansem juntes
Programació de Dansem juntes

Més dansa als poblats marítims

El TEM acollirà una marató de dansa en la qual ballarins de diversos estils impartiran tallers oberts al públic no professional als quals se’ls convidarà, posteriorment, a participar en una pista oberta de ball. Abans, la plaça del Rosari del Cabanyal serà l’escenari de l’espectacle ‘LlocJocXoc’ de la companyia valenciana La Coja Dansa.

L’altre espai escènic municipal, La Mutant, comptarà amb l’espectacle de dansa contemporània ‘Efecto Siam’ del col·lectiu SinPar i estrenarà el segon fragment de la trilogia ‘Jinete último reino’ de María Salgado i Fran MM Cabeza de Vaca, un espectacle a mitjan camí entre la música, la poesia i la performance programat en el marc de l’exposició de l’IVAM “Assajos sobre ‘lo cutre’. Lectures de l’arxiu Miguel Benlloch”.

També et pot interessar

stats