Una manifestació exigeix tornar a celebrar l'aniversari de les Normes de Castelló a la plaça Major

Castelló per la Llengua denuncia "agressions del Suprem espanyol" contra el valencià quan es commemoren 89 anys de la signatura d'aquestes normes ortogràfiques

Ajuntament de Castelló
Imatge d'arxiu de la plaça Major de Castelló de la Plana / À Punt NTC

La plataforma Castelló per la Llengua, que agrupa diversos actors socials que lluiten per la normalització del valencià, commemora aquest dissabte a la capital de la Plana Alta el 89 aniversari de les Normes de Castelló.

Enguany, tot seguit de la lectura del manifest a la Casa Matutano, s'ha organitzat una manifestació a les 18 hores fins a la plaça Major per a reivindicar el dret a celebrar aquest aniversari allà on sempre s'ha fet tradicionalment. En la convocatòria, Castelló per la Llengua assenyala que entén que la ciutadania té dret a fer ús d'aquest espai en el marc dels drets fonamentals de llibertat d'expressió, reunió i manifestació.

La plataforma també ha posat l'accent en la importància de defensar els drets lingüístics dels valencianoparlants "davant d'una nova agressió del Suprem espanyol", en relació amb la recent resolució que ratifica l'anul·lació d'una dotzena d'articles de la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics.

Al llarg de la jornada de dissabte hi haurà una mostra de cultura popular amb la participació de Botafocs, l'agrupació folklòrica els Millars, la muixeranga La Conlloga de Castelló, la Llavor dolçaina i tabal d'Almenara i la Trocamba Matanusca. L'actuació de Xavi Sarrià a les 20 hores a la plaça de l'Hort dels Corders posarà fi als actes commemoratius.

Organitzacions de l'esquerra independentista de Castelló celebraran una jornada reivindicativa prèvia a la manifestació convocada per Castelló de la Llengua. Endavant, Arran, el sindicat estudiantil SEPC a l'UJI i el sindicat COS han organitzat una xarrada sobre el "Passat, present i futur de la nostra llengua" a les 13 hores a la plaça de l'Ereta i a les 17 hores llegiran al mateix espai un manifest abans d'unir-se a la marxa cap a la plaça Major.

També et pot interessar

stats