Una Magdalena amb dolçor

No hi haurà celebracions als carrers, però sí que es podrà gaudir de la gastronomia típica, com ara els ximos, els fadrinets o la coca de creïlla i ametla.

VÍDEO | Una Magdalena amb dolçor

Les festes de la Magdalena suposaran enguany un exercici d'adaptació a Castelló de la Plana. No hi haurà celebracions als carrers, però sí que es podrà gaudir de la gastronomia típica d'aquestes festes, com ara els ximos, els fadrinets o la coca de creïlla i ametla. El gremi de forners i pastissers de Castelló de la Plana, treballa a estall perquè la setmana de Magdalena siga enguany una miqueta més dolça.

Entre els dolços que ja s'han convertit en un clàssic està el fadrinet, un pastís amb figues, moniato i crema, que es va patentar ara fa 11 anys i que l'any 2019 va tindre unes vendes de vora 100 mil unitats. Però la gastronomia festera de la Magdalena també ofereix receptes salades, com el ximo, un panet farcit de tomaca, pinyons i tonyina, arrebossat i fregit, una recepta de les més tradicionals.

En aquestes festes de la Magdalena atípiques també hi ha espai per a novetats, com la caixa magdalenera. Un kit que ha ideat el forn Vicente Miravete amb tots els productes típics, des del rotllo i la botifarra, passant pel ximo, la coca i el fadrinet, i que està tenint molt d'èxit també fora de la ciutat, gràcies a la venda en línia. El gremi de forners i pastissers encara no té previsió de vendes, però en una de les campanyes més amargues volen portar tota la dolçor a les famílies.

També et pot interessar

stats