Una joia del gòtic dins de la Capitania General de València

La Generalitat vol desmilitaritzar l'edifici de l'antic convent de Sant Doménech per a obrir-lo al públic.

Una joia del gòtic dins de la Capitania General de València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Ana Lloret
Isabel González
19 de maig 2018 - 23:43

El convent de Sant Doménech, joia del gòtic valencià, es troba dins de l'antic edifici de la Capitania General de València on ara hi ha el Quarter General d'Alta Disponibilitat. Aquesta instal·lació militar s'obri al públic en poques ocasions, per això molts valencians i valencianes no han entrat mai dins dels murs d'aquest convent amb més de 750 anys d'història. Per això, les Corts Valencianes han aprovat una moció, amb els vots a favor del partits del Botànic, l'abstenció de Ciutadans i la negativa del Partit Popular, per a desmilitaritzar l'edifici i obrir-lo a la ciutadania tot l'any i no només en ocasions puntuals com aquest cap de setmana.

Hui i demà, el convent de Predicadors, com també és conegut aquest edifici, ha obert les portes amb motiu de la celebració de la setmana de les forces armades. Recreacions d'indumentàries militars de diferents époques, tallers infantils i visites guiades són algunes de les activitats que es duran a terme durant aquest cap de setmana, des de les 10 del matí fins a les 8 de la vesprada. 

El convent es va fundar l'any 1239 i en Jaume I va posar-hi la primera pedra. També va allotjar sant Vicent Ferrer en una de les seues cel·les on anys més tard, es va construir la capella en honor del sant valencià. A l'interior es pot admirar el claustre gòtic, l'aula Capitular on es van reunir diverses vegades les Corts Generals del Regne, i tambe el Saló del Tron que va fer les funcions de refectori de l'antic convent.

A pesar que l'edifici forma part de la campanya "Palaus transparents", l'any passat només el van visitar unes 23.000 persones.

També et pot interessar

stats