Una intel·ligència artificial transforma les fases del càncer en art

A través del testimoni de tres dones amb càncer de mama triple negatiu, una màquina ha creat diverses pintures

Una intel·ligència artificial transforma les fases del càncer en art / À Punt NTC

Una exposició a València combina art i intel·ligència artificial per a conscienciar sobre el càncer de mama triple negatiu, un dels tipus més letals d'aquesta malaltia. A través d’un algoritme, una màquina crea quadres que arrepleguen les emocions de les malaltes.

David Marin, cap d’oncologia en l'empresa biotecnològica Gilead, ha posat d’exemple els quadres creats a partir de l’entrevista a Gema, a qui li acabaven de diagnosticar la malaltia amb una possibilitat de supervivència a cinc anys d'un 12%.

A més d’ella, han fet entrevistes a dues pacients més. “Les emocions negatives es representen amb colors molt grisos i foscos”, ha explicat Marin. Però no tots els quadres són tristos. “Quan accepten la malaltia, evoluciona en uns tons més vius”, ha matisat. Per últim, en la fase de futur, la innovació atrau la vida als quadres de les pacientes “amb un verd d'esperança”, ha explicat Marin.

Després de passar per l'Hospital Clínic de València, l'exposició recorrerà Espanya per a donar visibilitat a aquesta malaltia.

També et pot interessar

stats