Una exposició mostra el talent de les primeres dones il·lustradores valencianes

La mostra "Ocultes i il·lustrades", en el Centre Cultural La Nau, repassa el creixement i èxits d'aquestes professionals.

Una mostra de les il·lustracions de l'exposició "Ocultes i il·lustrades" del Centre Cultural La Nau

Hui la Comunitat Valenciana és un referent espanyol en el sector de la il·lustració, però el talent de les primeres dones il·lustradores valencianes va estar invisibilitzat per qüestions de gènere durant segles. Ara la mostra "Ocultes i il·lustrades", en el Centre Cultural La Nau, repassa el creixement i èxits d'aquestes professionals.

200 obres de més de 50 il·lustradores valencianes amb una clara reivindicació: "Ocultes i il·lustrades" pretén visibilitzar el treball de dones il·lustrades de la CV perquè ocupen aquell lloc que en altres èpoques no han tingut per culpa de la predominància masculina.

Amb l'explosió artística de dones il·lustradores contemporànies ací trobem la invisibilitat de la faena de fotògrafes, impressores i pintores d'abans del segle XX amb l'etiqueta de senyora, filla o viuda d'algun home.

Tenim un túnel del temps que pretenem que siga una reflexió amb dades com que al Prado només hi ha 6 obres fetes per dones o que en 3 museus on perquè la dona ocupe un lloc destacat ha d'estar despullada. Reivindiquem el paper de la dona creadora en la il·lustració que també ha sigut considerat un art menor.

De l'anonimat del segle setze a les temàtiques femenines estereotipades del franquisme fins la llibertat de hui. Però queden reivindicacions...

Què passa amb aquestes dones? Hauran de renunciar a la seua vida personal per a compaginar-ho amb la seua carrera o tornaran a ser ocultes

També et pot interessar

stats