“Elles”, una exposició harmònica de 27 artistes amb reflexió femenina

La mostra es pot visitar al Museu de la Ciutat de València durant tot el mes de gener

Una de les obres de la mostra / À Punt NTC

Juana Francés, Carmen Calvo, Natividad Navalón o Isabel Oliver són algunes de les artistes que participen en l'exposició "Elles", un univers harmònic que reflexiona sobre el paper de la dona en l’art. La mostra es pot visitar al Museu de la Ciutat de València durant tot el mes de gener.  “Les obres són de dones que viuen canvis socials, i són capaces de transmetre aquest bullici a través de l’art”, explica Bienvenido Simón, de la Fundació Chirivella-Soriano. 

La mostra reuneix peces des dels anys cinquanta fins hui. Es donen cita creacions imprescindibles en l'art contemporani valencià de les últimes quatre dècades, com l'obra de Carmen Calvo o l'escultura d'Angeles Marco, referent de l'escultura moderna valenciana. 

Són obres carregades de simbolisme, com una fotografia digital impresa de Natividad Navalón: “representa com hem anat recuperant els espais que se’ns han negat”, explica l’artista. 

També els Passejos al museu inspirat en els grans clàssics com Tiziano o Rembrant, però amb una mirada divergent. “Són una meravella d’obres, però sempre hi ha raptes i violacions de dones”, matisa l’artista Isabel Oliver Cuevas. 

També et pot interessar

stats