Una exposició celebra el centenari de la coronació de la Mare de Déu del Lledó de Castelló de la Plana

L'espai cultural Les Aules reuneix en una mostra la història de la patrona amb imatges, objectes i peces de valor

Així és l'exposició en homenatge al centenari de la Mare de Déu del Lledó de Castelló / À Punt NTC

Pel centenari de la coronació de la Mare de Déu del Lledó de Castelló de la Plana, l'espai cultural Les Aules reuneix en una exposició la història de la patrona. Elements religiosos, documents i fotografies són part de l'exposició, on la imatge recentment restaurada de la Lledonera presideix aquesta mostra. En ella es veu el mantell que la imatge va lluir el dia en què va ser coronada i el que se li ha confeccionat per al centenari.

"La gent de Castelló tenia coses a sa casa i les ha portat durant anys, a poc a poc, i després en l'arxiu de la confraria les hem guardat amb molta cura", ha contat Juanjo Porcar, arxiver de la Confraria del Lledó. I és que la gent ha fet donatius "que tenen el valor i el sentiment de la persona que els ha tingut", en paraules de Jesús Lumbreras, president de la Confraria del Lledó.

També hi ha imatges del 4 de maig d'aquell any. Història i tradició d'un dia emblemàtic per al veïnat de Castelló de la Plana que ara es poden rememorar. A més, es poden trobar peces com el cartell de les festes de la coronació o pintures de la coneguda com la Mareta. Inclús hi ha una col·lecció de mantells per a la patrona de la ciutat. 

"És una col·lecció molt especial i molt intensa, per a poder gaudir-la tots, i única", ha garantit Alejandro Clausell, diputat provincial de cultura de la Diputació de Castelló. "Vindre ací i trobar peces tan significatives és molt important", ha coincidit l'arxiver.

Un viatge al passat i als records que es pot visitar fins al 5 de maig. 

També et pot interessar

stats