Una empresa valenciana construirà un metavers del Museu Nacional del Brasil

El museu més gran de Llatinoamèrica va quedar assolat per un incendi el 2018

Imatge d'arxiu del Museu Nacional del Brasil abans de l'incendi
Imatge d'arxiu del Museu Nacional del Brasil abans de l'incendi / Shutterstock

L'empresa valenciana emergent E-Place Heritage construirà un metavers del Museu Nacional del Brasil, el museu més gran de Llatinoamèrica i que va quedar assolat per un incendi el 2018. Ara, sobre la planta digital de l'edifici, se situaran elements del patrimoni que s'han pogut preservar digitalment.

L'empresa ha desenvolupat un projecte de digitalització i reconstrucció virtual de més de trenta escultures de marbre devastades per l'efecte del foc, i el pròxim pas conjunt serà la construcció d'un metavers del museu destruït pel foc.

El museu reunia més de vint milions de peces, entre artístiques i naturals, i gran part d'aquestes s'han perdut per sempre. “La digitalització del patrimoni permet ara la seua conservació virtual i, quan és viable, la seua reproducció o reconstrucció", detalla Adolfo Ibáñez, director executiu d'E-Place Heritage i Baukunst Patrimonio Virtual.

La firma valenciana, guanyadora del Demo Day de la cinquena edició de l'acceleradora de projectes del centre d'innovació Las Naves de València, Col·lab, ha desenvolupat una aplicació de tecnologies d'escala i reproducció, aplicable a qualsevol edifici, monument, obra d'art o objecte. Així, les còpies digitals d’aquests queden emmagatzemades en biblioteques en línia.

A més, E-Place Heritage treballa en la divulgació del patrimoni, mitjançant aplicacions de realitat augmentada innovadores, usant les còpies digitals per a crear noves experiències per a la ciutadania, amb rutes virtuals, i transforma les còpies digitals en actius d'inversió social.

També et pot interessar

stats