Una dona tornarà a disparar els tres espectacles que tanquen les Falles

María José Lora, de la pirotècnia Caballer FX, dissenyarà la Nit del Foc, la mascletà del 19 i la Cremà.

Una mascletà muntada en la Plaça de l'Ajuntament de València en una imatge d'arxiu
Una mascletà muntada a la Plaça de l'Ajuntament de València en una imatge d'arxiu

El tro final de les Falles recupera enguany el caràcter femení. María José Lora, al capdavant de la pirotècnia Caballer FX, dispararà els espectacles més emblemàtics calendari fester, els que posen fi a l’exercici: la Nit del Foc, la mascletà del dia de Sant Josep i la cremà de les falles municipals. 

 

Aquest és un dels detalls que ha donat a conéixer la Junta Central Fallera de València durant la presentació del calendari pirotècnic de les Falles del 2020. Entre les novetats més destacades es troba la de tornar a confiar en una pirotècnica els últims espectacles de la festa, com ja va ocórrer el 2018. 

 

La pólvora que donarà el tret d’eixida a les festes serà la de la despertà de l’1 de març amb l’apoteosi final a la plaça de l’Ajuntament, que dispararà la Pirotècnia Valenciana (8:00 h).

 

Pel que fa a la resta del calendari pirotècnic, el cicle de mascletaes que iniciarà Peñarroja el continuaran pirotècnia Tamarit (dia 2), Dragón (dia 3), Pibierzo (dia 4), Pirotecnia Zaragozana (dia 5), Alpujarreña (dia 6), Nadal Martí (dia 7), Pirotecnia Martí (dia 8), Mediterráneo (dia 9), Crespo (dia 10), Pirotecnia Tomás (dia 11), Gironina (dia 12), Zarzoso (dia 13), Pirotècnia Valenciana (dia 14), Hermanos Caballer (dia 15), Turís (dia 16), Aitana (dia 17), Vulcano (dia 18) i Caballer FX (dia 19). 

 

A banda d’aquestes disparades, que tindran lloc cada dia a les dues de la vesprada davant de l’Ajuntament, la Junta Central Fallera ha previst tres mascletaes nocturnes –una més que en anys anteriors–. Aquests espectacles seran a càrrec de Pirotecnia Tomás (dia 7), Pirotècnia Valenciana (dia 13) i Mediterráneo (dia 14). 

Espectacles nocturs

 

L’Alba de les Falles, la nit de la Plantà, la dispararà Pirotecnia Vulcano a la plaça de l’Ajuntament, mentre que els castells a l’Albereda portaran la firma de Zarzoso (la nit del 16 al 17), Hermanos Caballer (la nit del dia 17 al 18) i Caballer FX per a la Nit del Foc, la nit del dia 18. 

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha destacat les repercussions positives que té la inversió en espectacles pirotècnics: “Cada euro que invertim en pirotècnia suposa un retorn econòmic important per a la nostra ciutat, ja que atrau gran públic que després recorre a l’hostaleria, com han demostrat els estudis recents de big data”.

També et pot interessar

stats