Una dona participa per primera volta en la història en la Glòria d'Alcoi

És aquest Diumenge de Resurrecció en la Glòria, un acte que serveix de pregó de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi.

Tania Aznar, primera dona gloriera de les festes de Moros i Cristians
Tania Aznar, primera dona gloriera de les festes de Moros i Cristians / À Punt Notícies

Una dona ha desfilat per primera vegada en la història aquest Diumenge de Resurrecció en la Glòria, l'acte que serveix de pregó de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi. 

Li diuen Tania Aznar, i és la representant de la filà Marràqueix. Cada any, un membre de cada una de les 28 filaes desfila pels carrers del barri vell, com a pròleg de les festes grans en honor de Sant Jordi. Enguany, per primera volta, un d'ells és dona. Tania ja havia desfilat en esquadra en l'Entrada i també havia arrancat la Diana. Enguany s'ha presentat per a eixir de gloriera quan ha canviat l'ordenança de la festa que autoritza els actes mixtos. Per a aquesta nova gloriera, la seua presència "obri la porta a moltes xiquetes que hui estan en una filà" per a poder seguir en un futur formant-ne part. "Açò ja no té marxa arrere', assegura. 

Tania no és l'única dona que ha participat en aquesta jornada festiva. Quatre més, entre elles la seua germana, són glorieres per primera vegada. Tot i que no han participat en l'acte central de desfilada per la ciutat, sí que ho han fet en l'acte fester que es fa a la residència geriàtrica del Preventori i l'asil d'ancians de Sant Josep.

També et pot interessar

stats