Una desena de municipis commemoren hui la festivitat de Sant Roc

Burjassot ha cancel·lat els actes tradicionals de la processó, la Pujà i la Rodà i celebrarà una missa solemne

Figura del patró Sant Roc
Figura del patró sant Roc / Arxidiòcesi de València

Deu localitats de l'arxidiòcesi de València celebren aquest dilluns el seu patró, sant Roc, venerat com a protector d'epidèmies des de la seua canonització el 1584. Les diferents celebracions programades s'han hagut d'adaptar a les restriccions sanitàries de la pandèmia.

En el cas de Burjassot, la parròquia de Sant Miquel Arcàngel ha cancel·lat els tradicionals actes de la processó, la Pujà i la Rodà, però celebrarà la festivitat amb una missa solemne a les 12:00 hores, on estan convocades les persones fidels de les parròquies de la localitat, així com representants de les festes patronals i de la corporació municipal.

Els passats dies 8, 9 i 10 d'agost, un vehicle va traslladar la imatge de sant Roc en un vehicle per tots els barris de Burjassot per a visitar les parròquies i les falles, sense detindre's i sense avisar prèviament del recorregut.

La celebració de la missa estarà presidida per la imatge de la Mare de Déu de l'Assumpció i la del patró, que ja està preparada al temple parroquial. Així mateix, la parròquia de Sant Miquel Arcàngel ha acollit aquest diumenge una missa major a les 12:00 hores amb motiu de la solemnitat de l'Assumpció de la Mare de Déu.

També et pot interessar

stats