Una Crida virtual dona el tret d’eixida a les Falles 2021

Comencen unes Falles marcades per les restriccions sanitàries i les activitats en línia.

Un moment de la Crida virtual 2021

Amb una peça audiovisual que arreplega fragments dels discursos de les falleres majors de València de l'última dècada, des de María Pilar Giménez fins a Consuelo Llobell, s'ha donat el tret d'eixida a les Falles del 2021. La d’enguany és una Crida diferent, virtual, a iniciativa de la Junta Central Fallera (JCF).

Són molts els municipis que, tot la situació actual, no volen deixar que s'apague la flama de les Falles. Així, localitats com Paterna, a l'Horta Nord, o Torrent i Alfafar, a l'Horta Sud, també han fet les seues crides virtuals, que han compartit amb la ciutadania a través de xarxes socials com Facebook o Instagram.

"Enguany la situació sanitària a causa de la Covid-19 ha tornat a deixar València sense Falles i aquesta vegada també sense el dia en què les falleres majors de València anuncien a tothom que arriba la nostra gran festa", ha indicat la JCF en un comunicat.

No obstant això, el món faller, lluny de "deixar-se portar pel desànim", tracta de demostrar amb aquesta iniciativa que les Falles "són molt més que una festa: són cultura, tradició i esperança".

El fet de recollir els testimoniatges de les falleres majors de l'última dècada no és casual, explica la JCF. "El 10 és un número que representa la perfecció, la força, l'equilibri i el carisma. És un número redó i ens permet fer la vista arrere i veure tot el que hem aconseguit en l'última dècada, ni més ni menys que ser patrimoni cultural immaterial de la humanitat", afigen. Per això han convidat a tot el món faller a "fer-se'n ressò i sentir" aquesta Crida virtual.

El president de la Junta Central Fallera, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, va donar a conéixer dimecres passat el programa d'activitats totalment en línia que s'ha programat fins al 19 de març, i que inclouen un monument col·lectiu, ofrenes des de casa i una flama a la plaça de l'Ajuntament en memòria de les víctimes de la pandèmia. Galiana ha destacat que les activitats "no pretenen salvar econòmicament cap sector de la festa, únicament posar en valor i donar ressò a una festa única".

La Junta Central Fallera, a més, ha programat una Ofrena virtual a la Mare de Déu dels Desemparats per als dies 17 i 18 de març. Per a evitar concentracions a la basílica, l’Arquebisbat ha habilitat a les parròquies de la ciutat un espai per a l'ofrena de flors entre els dies 14 i 19.

Tant l’entrada de bandes de l’any passat i la Crida virtual s'han pogut seguir en les xarxes socials amb l’etiqueta #Crida21EnLínia i en directe en el web de la JCF, www.fallas.com. Ací també es pot consultar ja tota la programació per a les Falles 2021.

Les festes de la Magdalena, segon any consecutiu sense celebrar-les

A Castelló de la Plana, aquesta setmana també haurien de començar les Festes de la Magdalena però, per segon any consecutiu, no podran celebrar-se. Precisament, l'Ajuntament ha demanat responsabilitat a tot el veïnat. A partir d'aquest dilluns, es posarà en marxa un dispositiu de seguretat específic per a frenar la mobilitat durant la setmana en què s'haurien celebrat les festes fundacionals. Tampoc podran reunir-se les més de 200 colles que cada any hi participen.

També et pot interessar

stats