Una Cordà àgil fa retronar Paterna amb 70.000 coets

L'espectacle de foc ha durat vora 22 minuts i s'ha saldat amb un balanç provisional de 42 ferits lleus

Un moment de la Cordà de 2023
Un moment de la Cordà del 2023 / À Punt NTC

La Cordà de Paterna ha omplit de foc, llum i color el carrer Major en la matinada d'aquest dilluns. La pólvora dels vora 70.000 coets que es dispararen en el tradicional recinte ha fet pujar els decibels en un espectacle únic i emblemàtic al municipi. Durant vora 21 minuts i 50 segons, 353 tiradors i tiradores equipats amb 128 caixons feren esclatar els artefactes pirotècnics amb un ritme molt àgil i sostingut.

Un moment de la Cordà de Paterna 2023
Un moment de la Cordà de Paterna 2023 / À Punt NTC
Un moment de la Cordà de Paterna 2023
Un moment de la Cordà de Paterna 2023 / À Punt NTC

Les inclemències meteorològiques de dissabte no han impedit la celebració de l'acte gran de les festes de Paterna. La Cordà de 2023 s'ha saldat sense incidents greus, però ha deixat un balanç provisional de 42 persones amb ferides lleus —26 en la Cordà i 16 en la Recordà—.

L'espectacle començava a la una i mitja de la matinada quan el coeter major, Vicent Pla, encetava una bengala verda, i tot es va fondre en la nit obscura del municipi. Aleshores començaren a disparar femelletes i coetons que inundaren el carrer Major, de gom a gom per l'afluència de veïnat i visitants.

L'explosió total del coet roig anunciava el colofó a una cordà molt dinàmica. Era enguany el punt final d'una festa marcada en el calendari paterner i declarada d'interés turístic nacional, així com bé d'interés cultural immaterial.

També et pot interessar

stats