Una cadena perpètua i dues condemnes de trenta anys per l’atac a 'Charlie Hebdo'

Així ha conclòs el procés contra els acusats d’ajudar en els atemptats contra seminari satíric francés.

Exemplars de la revista satírica francesa Charlie Hebdo apilats en un centre de distribució a Nantes (França), el 13 de gener de 2015
Exemplars de la revista satírica francesa Charlie Hebdo apilats en un centre de distribució a Nantes (França), el 13 de gener de 2015 / EFE

Els acusats d’ajudar en els atemptats de gener de 2015 contra el seminari satíric francés Charlie Hebdo han conegut aquest dimecres les seues penes. El procés, que va començar el setembre, ha conclòs aquest dimecres amb condemnes que oscil·laren des dels quatre anys fins a la cadena perpètua.

Al Tribunal Penal Especial s’han assegut onze dels catorze acusats d’haver aportat ajuda logística, financera o material als germans Saïd i Chérif Kouachi, responsables de l'atemptat contra el seminari; i a Amedy Coulibaly, que va assassinar una agent policial i quatre persones en un supermercat jueu.

La pena més dura, una condemna a perpetuïtat, ha sigut pronunciada contra Mohamed Belhoucine, considerat el mentor de Coulibaly. La viuda del terrorista Hayat Boumeddiene ha rebut una pena de trenta anys, i també a aquesta quantitat d’anys, trenta, ha sigut condemnat Ali Riza Polat.

Els atacs al seminari francés 'Charlie Hebdo'

Els atacs al setmanari satíric localitzat a París es van produir entre el 7 i el 9 de gener de 2015, en el que després es considerarien els primers d’una onada d’atemptats jihadistes a França. El juí, considerat històric des del seu inici, es va centrar en els seus col·laboradors perquè els tres autors materials van ser abatuts per la policia.

Cal recordar que la revista satírica havia sigut amenaçada per haver publicat caricatures de Mahoma. De fet, Al Qaeda va reivindicar l'atemptat poc després que es produïra. Durant l’atemptat, també van morir una agent policial i quatre persones en un supermercat de la comunitat jueva.

També et pot interessar

stats