Una alumna de Massanassa, guanyadora a la Comunitat Valenciana de la 43a edició del concurs Què és un rei per a tu?

La jove participarà en l'audiència que Felip VI oferirà als vencedors de cada autonomia

La guanyadora a la Comunitat Valenciana, Alazne Julliet Lluc
La guanyadora a la Comunitat Valenciana, Alazne Julliet Lluc / Europa Press

L'alumna Alazne Julliet Lluc Valdez, que cursa primer d'ESO al Col·legi Sant Josep, Sant Andreu i Sant Benet de Massanassa (Horta Sud), ha sigut la guanyadora de la 43a edició del concurs Què és un rei per a tu? a la Comunitat Valenciana, promogut per la Fundació Institucional Espanyola (FIES) i la Fundació Orange. La jove participarà en l'audiència que Felip VI oferirà als vencedors de cada autonomia.

La decisió del jurat s'ha donat a conéixer este dilluns en un acte celebrat a la seu de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, on s'han presentat les quaranta obres finalistes, provinents de 23 centres educatius a escala autonòmica. En total, hi han participat 71 centres i 601 escolars valencians de tercer, quart, cinqué i sisé de primària, així com de primer i segon d'ESO, al costat d'alumnes d'educació especial fins a díhuit anys. El concurs ha fomentat la presentació de treballs de nous formats digitals, com contes o històries narrades en format storytelling, vídeos musicals, infografies o animacions en 3D.

Alazne Julliet Lluc ha aconseguit el primer premi amb una original obra de teatre amb marionetes, en la qual representa la nit anterior a la jura de la Constitució de la princesa d'Astúries. L'alumna de Massanassa imagina el moment com una conversa entre el monarca i l'hereva de la Corona, on ella li trasllada el seu "nerviosisme" per la responsabilitat que assumirà. L'escena representa Felip VI com a rei i com a pare, que tranquil·litza la princesa Elionor.

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha destacat l'"esforç i mèrit" de tots els participants en el concurs. "Heu representat, amb frescor, creativitat i amb respecte, el que us han transmés sobre la figura del màxim representant de tots els espanyols", ha assegurat.

Una vegada concloguen les exposicions regionals, els vint guanyadors del concurs seran rebuts en una audiència, en una data encara per confirmar. Durant la trobada amb el monarca, els alumnes mostraran les obres amb què han sigut seleccionats en els concursos autonòmics, així com en la categoria nacional d'educació especial.

També et pot interessar

stats