Un xiquet interpretarà per primera vegada l’Angelet de la Corda d'Alfarrasí

Aquest diumenge, Geray Boluda, de quatre anys, recorrerà per l’aire la plaça Major fins a trobar-se amb la Mare de Déu i Jesús

L'Angelet de la Corda d’Alfarrasí fa història amb un xiquet que fa d'àngel / À Punt NTC

Una de les figures protagonistes de la Setmana Santa al municipi d’Alfarrasí (Vall d'Albaida) és l'Angelet de la Corda. En aquest singular acte religiós, celebrat el Diumenge de Resurrecció a les 8:30 del matí, una xiqueta del poble, escollida a l’atzar i vestida d'àngel, llisca per una corda que travessa la plaça Major d'un extrem a un altre, mentre als seus peus es produeix l'Encontre entre les imatges de la Mare de Déu i Jesús Ressucitat. En aquest moment, l’Angelet alça el mantell negre que cobreix el rostre de la Mare de Déu, acte que simbolitza l'anunci de la resurrecció de Crist.

Enguany, la novetat és que per primera vegada en la història serà un xiquet qui descobrisca el rostre de la Mare de Déu. Geray Boluda, de 4 anys, ja ha fet proves amb els cordatges i diumenge serà un dels grans protagonistes d’aquesta festivitat. Hi havia més candidates, però en el sorteig, que és completament aleatori, va eixir el seu nom.

Miquel Calabuig, organitzador de l’esdeveniment, ha assegurat que és un procediment segur. “Hi ha un artefacte que va inventar un veí, el senyor Benancio. L'invent porta uns cables que transporten el xiquet fins al balcó d’enfront” ha explicat Calabuig. A més, durant l'acte se solten coloms i globus de colors, mentre que la banda de música municipal interpreta la Marxa Real i es dispara una traca.

El passat Diumenge de Rams, Geray ja va rebre de la seua predecessora una maleta amb la roba de l'angelet i el llibre viatger, un àlbum que posa cara a tots els angelets de la història del poble. La festa se celebra des de fa més de 100 anys i va ser importada des de Tudela, a Navarra.

Encara que el vol entre les dos cases sembla complicat, sens dubte serà un vol històric que ningú voldrà perdre's.

També et pot interessar

stats