Un total de 29 estudiants de tot el món milloren el coneixement de la llengua i la cultura valencianes

5 min.

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha començat aquesta setmana la cinquena edició d'un curs de valencià per a estrangers. Durant 15 dies estudiants de tot el món aprofundeixen en en el coneixement de la nostra llengua i la nostra cultura amb l'objectiu de fomentar l'interés quan tornen als seus països d'origen.

Una de les participants en el curs és Bibi Pérez Cruz, mexicana, que assenyala que estudia valencià perquè està enamorada de l'actor i cantautor Ovidi Montllor i perquè uns dels seus autors favorits és Vicent Andrés Estellés. Un altre dels alumnes és Miam, de Corea del Sud, interessat en la nostra llengua perquè li agraden els grups de música Els Catarres i Bombay i vol donar classes de català a Corea, segons ha explicat en Les notícies del matí.

Participen en total 29 estudiants de 12 països i 20 universitats diferents de tot el món, segons Pau Sanchis, coordinador d'aquesta estada d'estiu organitzada per l'AVL i finançada per la Generalitat i l'Institut Ramon Llull.

Sanchis ha assenyalat que el grup fa una immersió important en tots els aspectes de la vida i la cultura valencianes, des de la gastronomia fins a l'arquitectura, i que s'han sorprés per la situació sociolíngüística al territori perquè voldrien trobar més gent parlant en valencià pel carrer, però que han comprovat que es tracta d'una llengua que continua molt viva.

stats