Un TikTok en defensa del valencià a les xarxes es viralitza

La youtuber valenciana MissTagless, que només crea continguts en la nostra llengua, n’és l’autora.

VÍDEO | Un TikTok en defensa del valencià a les xarxes es viralitza

Sílvia P. Sesé, la youtuber valenciana coneguda com Miss Tagless, s’ha fet viral reivindicant l’ús del valencià a les xarxes. Unes setmanes després que nombrosos usuaris de TikTok li demanaren “de males formes” que fera els seus continguts en castellà, la youtuber ha publicat un vídeo per a respondre per què ha decidit fer tots els seus continguts en valencià. La creadora ha compartit el vídeo també en Twitter, on en poques hores ha superat les 220.000 reproduccions i més dos mil retuits.

No és la primera volta que Miss Tagless ha de fer una publicació explicant per què crea els continguts en la seua llengua materna: ja ho va fer en 2017 per a respondre als seus seguidors, un vídeo que hui dia té 94.288 visualitzacions.

No només això: el vídeo que la va fer saltar a YouTube i la va fer viral en 2015 també era una defensa de l'ensenyament en valencià en resposta a les declaracions de Carolina Punset, que considerava que aprendre valencià era "volver a la aldea". A partir d’aquesta publicació espontània, Sílvia es va convertir en una de les primeres youtubers en la nostra llengua, i és la quarta en nombre de seguidors a YouTube (per darrere de Miquel Montoro, Pot de Plom i Leopolda Olda).

Miss Tagless és una cara coneguda en À Punt, ja que va ser la protagonista del primer programa Del Twist al Clic i ha format part de l'equip d'Assumptes Interns, El Matí À Punt i el programa de ràdio Sessió Golfa.

També et pot interessar

stats