Un recorregut per les biblioteques més curioses

Coincidint amb el Dia de les Biblioteques, Ontinyent trau els llibres al carrer amb els biblioparcs

Un recorregut per les biblioteques més curioses

Aquest diumenge se celebra el Dia de les Biblioteques. L'origen d'aquesta commemoració rau en una tragèdia històrica, la destrucció de la Biblioteca Nacional de Sarajevo durant la Guerra dels Balcans el 1992, però la commemoració pretén precisament conscienciar sobre el valor dels arxius i la importància de la lectura.

La Comunitat Valenciana disposa de més de 600 biblioteques on es poden trobar des de llibres medievals fins a l'últim best-seller. Milers de prestatgeries amb llibres per a qualsevol edat i de qualsevol temàtica. Un catàleg que hui no només és físic, sinó que també es pot consultar en línia a través d'aplicacions com eBiblio, la plataforma de préstec de llibres electrònics, audiollibres, revistes i més contingut digital.

Ontinyent trau els llibres al carrer amb els biblioparcs

La capital de la Vall d'Albaida és un exemple de l'interés per donar a conéixer el patrimoni que ofereixen les biblioteques. L'Ajuntament d'Ontinyent ha decidit acostar els llibres al poble i, per això, als parcs públics s’instal·laran casetes on qualsevol persona podrà agafar un llibre, llegir-lo i després tornar-lo al lloc.

La iniciativa es presentarà aquest dilluns al parc Vicent Andrés Estellés, on s’instal·larà el primer biblioparc. L'espectacle de contes infantils musicats Xano-Xano, creat de la narradora Eva Andújar i amb música d'Ester Andújar, acompanyarà l'estrena d'aquest projecte. Des d’aleshores estaran operatives les casetes al parc de Pere IV, al de la Morereta i a la plaça de la Coronació. A més d’aquests quatre llocs d’esplai, les instal·lacions s'ampliaran progressivament a altres parcs, com els del Mestre Ferrero, Àusias March, el Llombo i Sant Rafel. 

Imatge de l'espectacle 'Xano Xano', per donar la benvinguda als biblioparcs
Imatge de l'espectacle 'Xano Xano', per donar la benvinguda als biblioparcs / Ajuntament d'Ontinyent

El regidor de Biblioteques, Ferran Gandia, ha explicat que els llibres amb què s’han equipat inicialment els biblioparcs procedeixen de donacions de segona mà que han rebut als centres bibliotecaris de la ciutat, però sobretot d'exemplars retirats de les mateixes biblioteques “per a donar-los una segona vida”. Gandia ha afirmat que amb idees com aquesta el govern municipal vol apostar per l'educació en valors positius i la promoció lectora, sobretot en edats inicials, sembrant així una llavor cap a un futur millor i més educatiu.

També et pot interessar

stats