Un quadre atribuïble a Joan Ribalta robat el 1979 tornarà a València

L'obra, localitzada per la Interpol, s'exhibirà en el Museu de la Ciutat 

Imatge del Museu de la Ciutat de València
Imatge del Museu de la Ciutat de València / Europa Press

Un quadre de Joan Ribalta, robat de Sant Miquel dels Reis el 1979 i que representa la figura de Sant Dimes, tornarà a València les pròximes setmanes i es depositarà en el Museu de la Ciutat. La peça, de propietat municipal, va ser localitzada per la Interpol en mans d'un ciutadà italià i ara els tribunals italians han donat la raó a l'Ajuntament de València. 

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha declarat la satisfacció del seu departament per aquesta "fita" en haver pogut recuperar aquest quadre. Segons l’edil, l’obra va ser sostreta dels magatzems de Sant Miquel dels Reis i tornarà a València les pròximes setmanes. 

"No sabem en quines condicions arribarà, probablement haurem de portar-la primer a restaurar, però la nostra intenció és que s'exhibisca al Museu de la Ciutat, que és la millor i més gran pinacoteca de l'Ajuntament", ha precisat. Així i tot, l'exposició pública es produirà quan acaben les obres del museu, que ara mateix estan en marxa, i que està previst que finalitzen el mes d'abril.

L'obra es troba actualment en el museu Amedeo Lia de la localitat de La Spezia, a la regió de la Ligúria (Itàlia). El quadre, que originalment feia 186x116 centímetres, representa a Sant Dimes, al qual, paradoxalment, la Bíblia mostra com un lladre.  

Joan Ribalta és fill del pintor Francesc Ribalta. Va nàixer a Madrid el 1596 i va morir a València el 1628, i és considerat un dels pintors barrocs més importants de l'escola valenciana.

També et pot interessar

stats