Un públic cada vegada més jove se cita a partir d'aquest divendres en la fira del vinil de Castelló de la Plana

L’hotel Center de Castelló alberga aquest certamen per segon any consecutiu, amb tretze expositors de tot Espanya i de França

Una jove busca un disc de vinil, en una imatge d'arxiu
Una jove busca un disc de vinil, en una imatge d'arxiu / Zamrznuti tonovi / Shutterstock

Escoltar música amb discos de vinil ja no és només cosa de nostàlgics de dècades passades. El vinil està de moda, sobretot entre la gent jove. Precisament aquest cap de setmana, els aficionats de la província de Castelló tenen una oportunitat d’or per a trobar autèntics tresors musicals amb l’arribada de la Fira del Disc de Castelló de la Plana, on s’ofereixen antiguitats, ofertes de segona mà i rareses de col·leccionista, a més de fundes i altres accessoris.

Paco Almarche, organitzador del certamen, ha reconegut que el públic està canviant i “hi ha un relleu generacional tangible, on cada vegada es veuen més joves”. A les seues fires es poden trobar cada vegada perfils més diversos, "que van des dels adolescents de 15 anys fins als adults de 70 o 80".

Almarche ha defensat que, en realitat, “el vinil mai se n'havia anat, però sí que va haver-hi una època als anys 90, amb l’aparició dels CD, que va marcar molt el seu consum, fins al punt que diverses generacions ni tan sols el coneixien”. L’empresari, que també organitza fires de discos a espais com La Fàbrica de Hielo i a la Sala el Loco de València, entre altres, s’ha mostrat optimista i preveu una llarga vida a aquest format, “més enllà de les novetats setmanals, que òbviament són efímeres”. “S’hauria d’esgotar el plàstic primer per a posar fi a la vida dels discos de vinil”, afirma.

Els preus són molt diversos segons el tipus de disc. “Pots trobar alguns de segona mà, per un o dos euros, i després tens autèntiques joies de col·leccionista, que s’han arribat a comprar per 500 euros”, assegura.

La fira de Castelló ocuparà 200 metres quadrats a l’Hotel Castelló Center, ubicat a la ronda de Millars 86 i tindrà 13 expositors, dos d’ells de negocis arribats de França i altres onze provinents de grans ciutats espanyoles, com Madrid, Barcelona i Girona. L’entrada és lliure i es pot visitar des d’aquest divendres i fins al diumenge dia 11 de juny. L’horari d’obertura és de 15:00 a 21:00 hores el divendres; de 10:00 a 20:00 hores el dissabte; i de 10:00 a 15:00 hores el diumenge. 

També et pot interessar

stats