Un poema en valencià guanya el VI Premi Internacional de Poesia Jovellanos

En el Dia de Mundial de la Poesia, El Millor Poema del Món ha sigut per al valencià Eliseu Ferrero Calatayud i el seu poema sobre l'Alzheimer.

Un poema en valencià guanya VI Premi Internacional de Poesia Jovellanos.
Un poema en valencià guanya VI Premi Internacional de Poesia Jovellanos. / Imatge d'arxiu

L'autor de Canals Eliseu Ferrero Calatayud ha guanyat el VI Premi Internacional de Poesia Jovellanos, El Millor Poema del Món, amb un poema en valencià sobre l'Alzheimer que es publicarà en un llibre al costat dels versos dels altres 30 finalistes seleccionats pel jurat.

Edicions Nobel ha premiat aquest dijous, Dia de Mundial de la Poesia, la composició de Ferrero com El Millor Poema del Món. L'autor es va presentar amb el pseudònim d'Elena Ferrero Vila i el seu text està compost originalment en valencià, detalla l'organització del certamen en un comunicat.

"Alzheimer" s'editarà en un llibre juntament amb altres 30 finalistes seleccionats pel jurat. Edicions Nobel donarà a conéixer en els pròxims dies la llista definitiva de finalistes en el seu lloc web.

El guardó està dotat amb 2.000 euros i en aquesta edició ha trencat el seu propi rècord de participants amb 2.107 poemes enviats des de 34 països diferents, com Moçambic, Israel, Austràlia i Qatar.

Els cinc continents estan representats per primera vegada en aquesta sisena edició, on de nou la pauta la tornen a marcar autors d'Espanya i d'Amèrica llatina, on destaca la participació des de Mèxic i l'Argentina.

El Premi Internacional de Poesia Jovellanos pretén fer realitat la suggestiva utopia de trobar cada any "el millor poema del món" amb la finalitat de recordar a l'il·lustre Gaspar Melchor de Jovellanos. Una de les peculiaritats d'aquest concurs és que els poemes presentats poden estar escrits en qualsevol de les llengües del món.

També et pot interessar

stats