Un oli de Sant Mateu, entre els deu millors del món
L'equilibri entre les sensacions que provoca en l'olfacte i en la boca ha sigut una de les claus del seu èxit.
La qualitat dels olis valencians és coneguda i ara també premiada. Un oli de Sant Mateu, al Baix Maestrat, ha aconseguit situar-se entre els deu millors del món en els V Premis Internacionals a la Qualitat de l'Oli d'Oliva Verge Extra Evooleum 2020. Amb una puntuació de 93 sobre 100, s'ha situat per davant de 700 competidors dels cinc continents.
D'aquesta manera, un oli valencià se situa, per primera vegada en la història, entre els deu millors del món. L'oli d'oliva verge extra Finca Varona la Vella només fa un any que s'elabora i els autors aposten per l'agricultura ecològica com a valor del producte. L'oliva, de la varietat picual, s'esprem en la seua almàssera.
L'equilibri entre les sensacions que provoca en l'olfacte i en la boca ha sigut una de les claus que han portat aquest oli a ser reconegut internacionalment com un dels millors.