Un mural de la investigadora Dolors Corella per a despertar vocacions científiques

La pintura urbana, que s’emmarca en la col·lecció “Dones de Ciència”, també vol posar en valor el treball científic de les dones.

La investigadora Dolors Corella davant del mural de l'IES Joanot Martorell que li han dedicat

Quasi un miler d’estudiants, els de l’institut Joanot Martorell de València, tenen des d’aquest dijous un nou referent femení per a despertar la seua vocació per la ciència. Es tracta del nou mural de la catedràtica d’Onda Dolors Corella, que s’ha inaugurat al seu centre. La pintura urbana de l’artista Lluïsa Penella s’emmarca dins de la col·lecció “Dones de Ciència”, que vol visibilitzar les aportacions científiques d’investigadores vinculades a la Comunitat Valenciana.

Dolors Corella és una de les científiques valencianes més destacades en l'estudi del genoma aplicat a la nutrició. Premi Jaume I d’Investigació Mèdica (2018) i catedràtica de Medicina Preventiva, es dedica a investigar l’obesitat al Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de la Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN), i també dirigeix la Unitat d'Investigació d'Epidemiologia Genètica i Molecular a la Universitat de València. Càrrecs i formació que evidencien una brillant trajectòria, no sempre afavorida pel context social.

De fet, durant la inauguració del mural, ha expressat la necessitat de promocionar entre els menors, però també en la resta de la societat, la figura de les investigadores, “perquè n’hi ha, i de molt bones, en tots els camps”. En aquest sentit, creu que “s’ha d’acabar, d’una vegada per totes, amb eixa falsa creença sobre el fet que determinades carreres no són per a dones. La ciència és de tots i de totes, d’homes i de dones”.

Una reflexió que pot compartir l’alumnat adolescent que cada dia veja el mural creat per l’artista catarrogina Lluïsa Penella, en què apareix la científica Corella i, de fons, una al·legoria a la visió que hi ha a través d'un microscopi. Són els colors superposats els que donen vida a la investigadora, com ha explicat aquesta creadora d’art urbà en À Punt.

El que s’ha inaugurat aquest dijous és el quinzé mural de la sèrie “Dones de Ciència”, que impulsa la Universitat Politècnica de València. Inspirar vocacions científiques, posar en valor la ciència que fan les dones, a més de difondre entre la societat valenciana la ciència, i la necessitat de donar-ne suport, són alguns dels objectius que persegueixen aquests murals, segons ha explicat el rector de la Universitat Politècnica, Francisco Mora.

També et pot interessar

stats