Un Misteri d'Elx a mig gas

La crisi sanitària limita enguany la representació teatral, patrimoni de la humanitat des del 2001.

Imatge d'arxiu de la celebració del Misteri d'Elx

La tradicional celebració del Misteri d'Elx, patrimoni de la humanitat des del 2001, se substituirà enguany per actes simbòlics amb motiu de la pandèmia de Covid-19. La junta rectora del Misteri, formada per la Generalitat, l’Ajuntament d’Elx i l’Església catòlica, va decidir a la fi d'abril suspendre la celebració de l’esdeveniment per les restriccions que suposa la crisi sanitària. Argumentaven que les condicions en què es desenvolupa aquest drama assumpcionista feien impossible garantir-hi la distància de seguretat, sobretot per la massiva afluència de públic que atrau cada any.

El Misteri d’Elx, festa d’interés turístic internacional des del 1980, és una joia cultural que manté viva l’única representació teatral medieval que s’ha conservat sense interrupcions fins ara. Enguany, però, s'ha acordat una actuació d'una dotzena de cantors de la Capella del Misteri d'Elx i la instal·lació de la imatge de la Mare de Déu dins de la basílica perquè puga ser vista des de la distància i amb la corresponent reducció de l'aforament.

Els cantors interpretaran aquest divendres i dissabte alguns fragments de la representació a la basílica de Santa Maria perquè la música de la festa estiga present entre els il·licitans i les il·licitanes. Els cants es duran a terme en el context de les vespres de l'Assumpció de Maria, que se celebren tradicionalment abans de la Vespra i la Festa, les dues parts que es representen el 14 i el 15 d'agost.

L'esdeveniment està limitat a prop de 200 persones, a causa de les mesures de distància física que s’han d'aplicar a l'interior de Santa Maria. A més, s’establiran mesures de control, com la presa de temperatura als assistents.

Programació especial en À Punt

Els mitjans públics valencians preparen una programació especial amb motiu de la Festa d’Elx. Aquest divendres de vesprada el magazín À Punt directe té prevista la connexió amb l’epicentre de la festa il·licitana i també inclourà emotius reportatges al voltant dels protagonistes. Dissabte la programació especial començarà a les 11:15 h del matí amb el documental Elx en festa, en què els protagonistes i especialistes expliquen la història i les curiositats del Misteri d’Elx. A continuació, partir de les 11.45 h, À Punt tornarà a emetre la retransmissió del Misteri d’Elx de l’any 2019.

També et pot interessar

stats