Un Mig Any fester a Alcoi sense desfilades ni marxes

L'Ajuntament tracta d'evitar celebracions alternatives i contagis massius amb un reforçat dispositiu policial.

Un Mig Any fester a Alcoi sense desfilades ni marxes
Un Mig Any fester a Alcoi sense desfilades ni marxes

Ha arribat el dissabte més pròxim al 23 d'octubre i, en un 2020 sense pandèmia, Alcoi celebraria el Mig Any fester. Els membres de les 28 filades dels Moros i Cristians desfilarien a ritme de marxes mores i cristianes, i tractarien de fer la millor olleta per a guanyar la competició. Enguany, però, en plena segona onada de la pandèmia i esperant la resolució que instaure el toc de queda a la Comunitat Valenciana, no hi ha actes oficials. L'Ajuntament vol evitar celebracions alternatives i contagis massius i, per això, ha posat en marxa un dispositiu de seguretat.

El consistori i l'Associació Sant Jordi no han convocat els actes habituals, però les restriccions socials han provocat un repunt de les reserves als bars i restaurants de la ciutat. En previsió de festes privades de "no Mig Any" que puguen descontrolar-se, la Policia Nacional, l'autonòmica i la local han reforçat la presència als carrers d'Alcoi per a controlar el compliment d'horaris i evitar els botellots i les acumulacions de gent. Huit equips policials vigilaran els establiments i els locals festers que tenen llicència de restaurant.

El regidor de seguretat, Raül Llopis, ha recordat que "la necessitat de complir les mesures de seguretat és irrenunciable". Per la seua part, l'Associació Sant Jordi ha fet una crida "a no caure en l'angoixa i el pessimisme". En un comunicat, han afirmat: "No ens lamentarem i celebrarem el que podrem seguint sempre les normes de seguretat que ens marquen les autoritats sanitàries". El president de l'organització, Juan José Olcina, ha recomanat els alcoians i alcoianes que es queden a casa.

El col·lectiu ha convocat mostres artístiques i fotogràfiques per a tractar d'aplacar les ganes de festa dels alcoians, en un any en què la declaració de l'estat d'alarma també els va deixar sense Moros i Cristians a l'abril.

També et pot interessar

stats