Un megàfon valencià de cinc metres d'alt, a Luxemburg

Dos arquitectes i un taller faller produeixen un gran megàfon que donarà veu als ciutadans de la capital europea de la Cultura al 2022

Una persona passa per davant del megàfon / À Punt NTC

La ciutat d'Esch-sur-Alzette, a Luxemburg, més coneguda com Esch, celebra aquests dies un festival d'art urbà. Per a l'esdeveniment, dos arquitectes i un taller faller han dissenyat i produït un gran megàfon que fa cinc metres d'alt i pesa 500 quilograms.

 Situat al carrer principal de la ciutat, està inspirat en el popular Speaker Corner de Londres que des de fa més de 150 anys existeix al Hyde Park de Londres. Amb l'esperit d'aqueix racó d'oradors on els diumenges qui vol pot parlar de qualsevol tema, amb el mateix esperit s'ha creat aquest gran megàfon a la ciutat luxemburguesa. Esch ha sigut designada Capital Europea de la Cultura per al 2022.

 L'objecte es quedarà durant tot l'any perquè veïns i veïnes puguen debatre. Fa pocs dies que s'hi ha instal·lat, però ja s'ha convertit en tot un símbol del festival d'art. L'arquitecte Jose Francisco Carsí explica que des d'Esch estaven buscant projectes d'intervenció urbana en volum i van descobrir que a València existien les Falles i van saber de la seua indústria al voltant.

L'arquitecte Miguel Arraiz, conegut per la seua participació al festival Burning Man dels Estats Units i per intervencions en monuments fallers que no deixen indiferent ningú, ha explicat a À Punt que d'igual manera que l'Speaker Corner de Londres, els ciutadans d'aquesta ciutat podran apropar-se al megàfon i parlar de tot allò que podria millorar a la seua ciutat.

També et pot interessar

stats