Un mapa virtual mostra més de mil espais utilitzats en la Guerra Civil a la Comunitat Valenciana

El nou web de Cultura localitza aeròdroms, refugis, hospitals, trinxeres, llocs de comandament i galeries subterrànies.

L'adreça de la web del Patrimoni Valencià de la Guerra Civil és www.patrimonigc.gva.es
L'adreça de la web del Patrimoni Valencià de la Guerra Civil és www.patrimonigc.gva.es

La Conselleria de Cultura ha activat aquest dilluns el web del Patrimoni Valencià de la Guerra Civil, un mapa interactiu que conté un inventari de 1.066 espais construïts i utilitzats entre 1936 i 1939 a la Comunitat Valenciana. 

Aquesta llista exhaustiva localitza, per exemple, aeròdroms, refugis, hospitals, trinxeres, llocs de comandament, magatzems i galeries subterrànies que van tindre relació amb la guerra.

Per províncies, es poden trobar 453 fitxes de les comarques d'Alacant, 433 de les de Castelló i 180 de València. A la fitxa de cada element figura la denominació del bé, la ubicació i les coordenades UTM, si el bé està inventariat o no, la classificació, la informació gràfica, la descripció i fonts d'informació.

Informació com a antídot contra el totalitarisme

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha manifestat que el portal "és una eina que centralitza informació dispersa fins ara i que s'anirà ampliant". Segons Marzá, el millor “antídot per a lluitar contra el totalitarisme” és facilitar a la ciutadania la informació sobre el passat i aquest web ho fa possible, “tant des del punt de vista pedagògic com de recuperació patrimonial".

En el projecte col·laboren l'Institut Cartogràfic Valencià, la Universitat Politècnica de València i la Direcció General de Tecnologies de la Informació i Comunicació de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic. 

La Conselleria de Cultura presentarà en els pròxims mesos aquesta nova eina als col·lectius de recuperació de la memòria històrica de totes les comarques valencianes.

També et pot interessar

stats