Un jurat feminista avaluarà les falles de la Secció Especial

La iniciativa del col·lectiu Les Beatrius és una resposta a la comitiva exclusivament masculina que jutja els monuments.

La Falla Almirall Cadarso-Comte d'Altea està dedicada a les sufragistes
La Falla Almirall Cadarso-Comte d'Altea està dedicada a les sufragistes / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El col·lectiu de dones periodistes i fotoperiodistes valencianes Les Beatrius ha anunciat la creació d'un jurat format per dones d'organitzacions feministes per avaluar les nou falles de la Secció Especial de 2019 de València. 

Les Beatrius han explicat que la decisió és una resposta al jurat format exclusivament per homes i a la negativa de la federació de comissions de modificar-lo perquè siga paritari.   Amb la valoració alternativa pretenen "donar resposta a una acció masclista i excloent", han assegurat.

La comitiva feminista, formada entre altres per representants de Les Beatrius, CDAW, Dones Grans, Alanna, Escola de Pensament Feminista Amelia Valcárcel, Antígona i Dones progressistes, visitarà les falles de la Secció Especial el diumenge, i l'avaluació es realitzarà seguint un "un test d'auditoria de gènere". El monument que major puntuació obtinga serà el guanyador. 

"No volem esperar al 2020 per a fer efectiu el dret a participar en igualtat en tots els espais de decisió i que la imatge de les dones siga respectada com es mereix", han explicat Les Beatrius, que han afegit que no donen "credibilitat ni autoritat a una assemblea de presidents que va descartar incloure dones". 

També et pot interessar

stats