Un home roba un gravat de Dalí en una galeria de San Francisco

El lladre va entrar a l’exposició a plena llum del dia i es va emportar l’obra d’art davall del braç.

Detall de l’obra robada, en una imatge d’arxiu
Detall de l’obra robada, en una imatge d’arxiu

Un home va robar diumenge passat un gravat del pintor català Salvador Dalí d’una galeria de San Francisco, als Estats Units. El lladre va entrar a l’exposició a plena llum del dia i es va emportar l’obra d’art davall del braç sense que ningú el detinguera.

La cadena ABC ha fet públiques les imatges de les càmeres de vigilància del carrer, en les quals es veu com un home amb gorra i pantalons curts entrara la galeria Dennis Rae Fine Art cap a les 16:40 hores i, uns trenta segons després, ix del recinte amb l’obra de Dalí sense que ningú s’interposara en el seu camí. En el vídeo sembla que el lladre té una còmplice: una dona que està al costat d’ell a l’entrada de la galeria però que no arriba a accedir a l’establiment.

L’obra desapareguda, valorada en 20.000 dòlars, és un gravat titulat Correguda de bous surrealista: girafa en flames, la qual va ser creada per l’artista al voltant de 1966 i 1967 i té unes dimensions de 51 per 66 centímetres. “Tenim una exposició especial de Salvador Dalí ara mateix i, sí, simplement van robar l'obra massa ràpid perquè algú poguera reaccionar”, va dir a ABC la directora de galeria, Angela Kellett.

La responsable d’aquest recinte artístic va comentar també que l’obra pertany a una sèrie molt limitada de gravats, per la qual cosa creu que la seua venda en el mercat clandestí no seria gens senzilla. La policia de la ciutat californiana encara no ha detingut ningú en relació amb aquest robatori i ha demanat la col·laboració dels ciutadans per a poder arrestar el sospitós i recuperar el gravat desaparegut.

També et pot interessar