Un fotògraf de Rossell, nominat als Oscars de la fotografia de bodes

Marc Prades opta a ser la revelació internacional en la fotografia de casaments.

Un fotògraf de Rossell, nominat als Oscars de la fotografia de bodes
16 d'octubre 2018 - 17:35

Capturar un instant que no es repetirà en el temps, un moment que només sap d'emocions o eixa foto que sense paraules ho diu tot. És el que fa amb la càmera Marc Prades, un fotògraf de Rossell, al Baix Maestrat, que ha sigut nominat al Premi Fotògraf Revelació en els Golden Lens 2018, considerats els Oscars de la fotografia de casaments.

"La fotografia de boda sempre ha sigut molt convencional però en aquests moments hi ha una creativitat desbordant. En el meu cas, les bodes m’oferixen l'expressivitat que vull captar", explica Marc, per a qui una boda és un treball intens però emocionant: "En un casament hi ha alegria, tristesa, moltes animalades entre els amics dels nuvis i has d'estar pendent perquè no s'escape cap d’aquests moments".

Marc afegeix que no resulta fàcil fer fotos d’aquest tipus en un casament. "N'has de dominar moltes facetes: fotografia de moda, publicitària o de paisatge, i tot en tan sols un dia".

La seua forma de treballar és, com a mínim, peculiar. "No pare de moure'm, de saltar d'un costat a l'altre o arrossegar-me per terra. Si cal posar-se el banyador, ficar-se dins d'un riu o a la mar no ho dubte. Faig qualsevol cosa per a aconseguir la foto que busque", comenta.

Prades, en cinc anys, ha passat de fer quatre casaments anuals a tancar-ne 30 enguany. "La nominació ha sigut una sorpresa i m'ha ajudat a començar la temporada amb més casaments en l’agenda", apunta.

Tot i la nominació, i altres premis que té per aquestes fotografies tan originals, per a Marc allò important és continuar immortalitzant els instants, les emocions dels nuvis: "M’agradaria que quan vegen la fotografia els evoque el moment, que els vinga al cap aquell dia i que es vegen reflectits en aquells nuvis que van plorar i van riure".

També et pot interessar

stats