Un estudi analitzarà les necessitats culturals del Baix Segura després de les inundacions

El Consell Valencià de Cultura acorda emprendre aquest treball després del “desastre” que ha suposat el pas de la DANA.

La gota freda va negar diverses poblacions del Baix Segura en setembre
La gota freda va negar diverses poblacions del Baix Segura en setembre / Efe

El Consell Valencià de Cultura (CVC) elaborarà un estudi que reculla les necessitats en matèria de cultura que presenta el Baix Segura després de la gota freda i les inundacions del passat setembre. El ple d’aquest organisme consultiu ha acordat emprendre aquest treball “ambiciós i propositiu”, després del “desastre” que ha suposat per a la comarca el pas de la Dana. 

Recuperar el pantà de Tibi

Un altre dels assumptes que tenia sobre la taula el CVC era un informe sobre l’estat del pantà de Tibi, bé d’interès cultural (BIC) des de 1994 i propietat del Sindicat de Regants de l’Horta d’Alacant. El pantà, del segle XVI i el més antic d’Europa en ús, està patint una continua degradació des de fa uns anys. 

Des del Consell Valencià de Cultura, han assenyalat que el deteriorament de l’embassament abocarà al pantà, en un futur “no massa llunyà, si no es prenen mesures, a un cessament de l’activitat i a la ruïna”. En aquest sentit, l’informe de l’organisme consultiu fa un estudi de la situació i, a més, proposa a la Conselleria d’Educació i Cultura que elabore “un pla director que incloga les actuacions per a recuperar-lo i el pressupost necessari per a la intervenció desglossat per fases”.

També et pot interessar