Un espectacle pirotècnic amb 2.000 quilos de pólvora il·luminarà València en Cap d'Any

Quatre castells de focs d'artifici es dispararan simultàniament des de la plaça de l’Ajuntament, el llit del riu Túria, les Torres de Serrans i la Ciutat de les Arts i les Ciències

Espectacle de focs artificials a València durant aquestes Falles
Espectacle de focs artificials a València, en una imatge d'arxiu / JCF

L'Ajuntament de València ha avançat els detalls del que serà el major espectacle pirotècnic de Cap d’Any: Vulcano Màgia. La plaça de l’Ajuntament, el llit del riu Túria (a l’altura de l’estació d’autobusos), les Torres de Serrans i la Ciutat de les Arts i les Ciències acolliran sengles castells de focs artificials, que es dispararan de manera simultània. La Pirotècnica Vulcà, de Torís (Ribera Alta), és l’empresa encarregada de disparar dos mil quilos de pólvora, que il·luminaran tota la ciutat a les dotze de la nit, per a donar la benvinguda el 2024. 

La companyia utilitzarà una tecnologia de control per GPS, amb un calibre màxim de 125 mil·límetres. Per al tret en la plaça de l'Ajuntament, s'emprarà material amb catalogació T1, que permet el seu ús en espais tancats i teatres. Per la potència i la varietat d'efectes, s'han dissenyat frisos i façanes “innovadors, mai vistos fins ara”, segons el consistori. Tots els productes utilitzats tindran acabats en cartó i plàstic biodegradable.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha celebrat que "l'espectacle de la nit de Cap d'Any omplirà de llum i color la ciutat, perquè els valencians puguen gaudir des de qualsevol punt de la festa de la pólvora". A més, durant tota la nit hi haurà, en la plaça de l'Ajuntament, un concert amb DJ valencians fins a l'hora de les campanades.

La ciutat comptarà també amb un dispositiu de Policia Local i bombers, que tindran desplegat un operatiu especial en els quatre punts clau.

També et pot interessar

stats