Un equip valencià, entre els guanyadors dels Anti-Nobel, els premis a les investigacions científiques més extravagants

La investigació guardonada ha estudiat els xiclets que la gent llança a terra per veure l’evolució dels bacteris

Científics Valencians guanyen un IG Nobel

Els premis Ig Nobel, també coneguts com els Anti-Nobel, premien les investigacions científiques més divertides i enguany ha resultat guardonat un equip valencià.

Cada any el jurat de l'Ig Nobel premia les investigacions més exòtiques i extravagants, que busquen, explica el creador, fer riure i després pensar. Per exemple, enguany la investigació guanyadora de la categoria de medicina ha sigut un estudi europeu que demostra que l'orgasme destapa el nas millor que els fàrmacs. També s’ha premiat, en la secció de transports, un estudi africà que demostra que als rinoceronts els fa igual la droga i la postura en què els posen per a translladar-los. 

En el cas de l’equip valencià guardonat, la seua investigació ha estudiat els bacteris que queden quan es trau un xiclet de la boca i es llança a terra. 

Manuel Porcar, el coordinador de l’equip d’investigació, ha explicat a À Punt que als xiclets mastegats que es troben per terra els microorganismes propis de la boca es modifiquen i són subtituïts per microorganismes ambientals al llarg del temps. Es tracta d’un estudi que podria arribar a ser una nova prova forense al costat de les anàlisis d'ADN.

A més, guanyar un Ig Nobel podria ser la porta per a guanyar un Nobel. Ja hi ha precedents d’un investigador que va fer levitar una granota mitjançant un sistema magnètic. 

També et pot interessar

stats