Un documental mostra els molins històrics del riu Millars

La sèrie documental fa un recorregut sobre els monuments hidràulics millor conservats del paratge natural de la desembocadura del Millars.

Un documental mostra els molins històrics del riu Millars
Un documental mostra els molins històrics del riu Millars

Un documental dona a conéixer la riquesa i les característiques dels molins hidràulics que hi ha a la desembocadura del riu Millars, a la Plana. Es tracta del huité capítol d'una sèrie documental que ha sigut finançada pels ajuntaments de Borriana, Almassora i Vila-real i per la Diputació de Castelló.

El que es pretén és promocionar els valors ecològics, paisatgístics, històrics i hidràulics del curs baix del riu Millars, el riu més important de les comarques de Castelló. Es tracta també que la gent puga visitar els molins històrics. Uns molins que continuen existint a pesar del pas del temps, i on es pot veure part de l'obrador i la maquinària hidràulica. Entre els monuments millor conservats hi ha el molí Paquero o el molí de l'Ermita. Aquests dos estan situats a la vora dreta del Millars, en el paratge natural del Termet de Vila-real.

A més, els antics molins són el testimoni de la història de la Plana i també de la riquesa del patrimoni hidràulic del riu, sobretot a la zona de la desembocadura a la mar.

També et pot interessar

stats