Un documental dels Moros i Cristians de Biar guanya el Festival de Cine de Chelsea, a Nova York

L'audiovisual, gravat en càmeres de 360 graus, és premiat com a millor treball audiovisual de realitat virtual.

VÍDEO | Un documental dels Moros i Cristians de Biar guanya el Festival de Cine de Chelsea, a Nova York

La festa dels Moros i Cristians de Biar ha sigut reconeguda a Nova York. El documental Ecos de fuego y vida. Fiestas de Moros y Cristianos, una tradición centenaria, gravat en càmeres de 360 graus i amb una duració de 14 minuts, ha sigut guardonat al Festival de Cine de Chelsea (Nova York), com a millor treball audiovisual de realitat virtual.

L'autora és Judith Samper, una artista de Villena resident a Nova York des de fa set anys. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i després de passar per Londres, s'ha especialitzat en producció i postproducció de vídeos en realitat virtual a Nova York.

Aquest treball el va gravar a Biar el 2017 però s'ha estrenat enguany, justament el dia que havia d'haver-se celebrat la festa, fet que la Covid no va permetre. A més del premi al festival de Chelsea, Ecos de fuego y vida. Fiestas de Moros y Cristianos, una tradición centenaria ha estat seleccionat pel Festival Fivars de Toronto, que se celebra al novembre i és un dels pocs certàmens al món en què concorren únicament treballs de realitat virtual.

El Festival de Cine de Chelsea, que enguany celebra la setena edició, té un caràcter internacional i projecta el treball de cineastes, productors i actors emergents.

També et pot interessar

stats