Un disc del Misteri d’Elx emprén la carrera cap als Grammy Llatins

El mes que ve se sabrà si l’àlbum, que recull els cants que es representen cada agost, està finalment seleccionat.

Una de les escenes de la representació del Misteri d’Elx de 2019
Una de les escenes de la representació del Misteri d’Elx de 2019 / Sonia Arcos (Europa Press)

De la Basílica de Santa Maria d’Elx fins a Miami, seu de l’Acadèmia que atorga els Grammy Llatins. Aquesta és la projecció d’un disc sobre el Misteri d’Elx, que l’Acadèmia Llatina d’Arts i Ciències de la Gravació ha preseleccionat per als guardons d’enguany. El pròxim 29 de setembre se sabrà si el disc valencià està finalment nominat als Grammy Llatins.

Aquest treball discogràfic, gravat entre 2017 i 2018, està preseleccionat en la categoria de Millor àlbum de música clàssica. L’àlbum inclou, per primera vegada, la partitura de la consueta, és a dir, el llibre amb els versos, la música i les indicacions per a la representació del misteri assumpcionista, que data de 1709.

A més, aquest disc que ha emprés la carrera cap als Grammy Llatins també inclou les salves de la Mare de Déu d'Elx i els gojos de l'Assumpció. Per al Patronat del Misteri d'Elx, la preselecció del disc per als Grammy Llatins contribueix a “valorar aquesta obra única”, que ha mantingut els seus orígens medievals.

A més, el president del Patronat, Francisco Borja, afirma que la preselecció del disc permet que la tradició del Misteri d’Elx, declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat, tinga una projecció internacional. Borja ha destacat que el fet que l’Acadèmia dels Grammy s’haja fixat en el disc sobre el Misteri d’Elx suposa un reconeixement que aquest drama sacrolíric és un “element viu i que la seua transcendència continua vigent en el segle XXI".

Es pot escoltar en les plataformes digitals

Aquest àlbum del Misteri d'Elx va ser finançat per la Diputació d'Alacant i es pot adquirir a través de plataformes de descàrrega digital de música i en streaming. Més enllà de la projecció musical, la preselecció del disc suposa un reconeixement a la tasca dels seus actors i cantors, que en cap cas són professionals.

L’Acadèmia Llatina d’Arts i Ciències de la Gravació guardona 49 modalitats diferents. L’últim dimarts de setembre se sabrà si aquest disc valencià es converteix en finalista, una notícia que, sens dubte, serviria per a endolcir un any en què la representació del Misteri d’Elx només s’ha fet en una versió reduïda a causa de la pandèmia.

També et pot interessar

stats