Un dibuix infinit a Instagram comença a València

L’il·lustrador i dissenyador Ismael Perdices ha iniciat aquesta proposta amb col·laboracions de tot el món.

Un dibuix infinit a Instagram comença a València
Un dibuix infinit a Instagram comença a València

L’il·lustrador i dissenyador gràfic resident a València, Ismael Perdices, ha iniciat el que aspira a ser el primer dibuix “infinit”. Es construirà a través de les contribucions per Instagram de diferents col·laboradors d’arreu del món.

Your exquisite cadaver” és un experiment inspirat en la tècnica del “cadàver exquisit”, un joc inventat pels surrealistes que consisteix en la creació i invenció col·lectiva. Aquesta pràctica explora les possibilitats de la creació d’obres d’art en grup, ja siguen textos, imatges o audiovisuals, amb aportacions parcials dels participants en l’obra final. 

En la proposta de Perdices, el joc admet la participació de qualsevol persona interessada per la il·lustració o el disseny, siga quin siga el seu estil, experiència o tècnica. El punt de partida d’aquesta idea naix del que ofereix Instagram: un “llenç” de 8 per 8 centímetres. A Perdices se li va acudir col·locar tres punts a la part superior del llenç i tres a la inferior (separats dos centímetres entre sí), de manera que cada dibuix connecte, almenys, amb un dels punts superiors o inferiors. Així, al mostrar-se en Instragram a manera de mosaic, els dibuixos apareixen enllaçats, com una columna, amb cap pretensió més que mostrar diferents estils apilats en un únic suport visual. 

Segons ha explicat el dissenyador a EFE, “no és necessari ser un dibuixant experimentat. El que es busca és que la persona s’expresse amb dibuixos, independentment del nivell”. Afegeix que també es poden enviar tants dibuixos com cadascú vulga. 

Fins ara Perdices ha rebut prop de mig miler de col·laboracions, procedents de punts diversos del món: des d’Europa, fins al Nepal, Indonèsia, Corea, l'Equador, o Etiòpia. 

També et pot interessar

stats