Un curt ens convida a conéixer la vida d’un jove invident valencià

El film ha tingut molta repercussió, i el protagonista i la directora esperen que ajude la societat a mirar d’una altra manera

Un moment d'aquest curt / À Punt NTC

Álvaro Jordá és el protagonista del curtmetratge Otra forma de ver el mundo, en el qual explica com una malaltia el deixà cec de nadó. "Jo us puc veure d’altra forma, puc veure-vos amb el cor, amb les mans, sentint la gent…" Així es presenta aquest jove valencià de dèsset anys que estudia segon de Batxillerat, tercer al Conservatori, practica judo i parla diverses llengües, entre altres moltes coses. 

Malgrat la seua falta de visió, Álvaro insisteix que té altres capacitats que li permeten desenvolupar perfectament la seua vida juntament amb gent que s'hi veu. "Estic molt orgullós de tot", assegura el jove. 

Laura W. Picher, directora del film i companya d'estudis d'Álvaro, ens mostra en aquest curtmetratge les capacitats del jove i ens repta a posar-nos en la seua pell perquè aprenguem coses noves. "Està molt bé aprendre una nova experiència d’un adolescent que és increïble", afirma. 

Ambdós han confessat a À Punt que els ha sorprés molt la repercussió que té el curt, i confien que l’interés que han generat ajude la societat a mirar d’una altra manera. 

També et pot interessar

stats