Un cor gegant i una macrobatucada diran adéu al 25 Rototom

La clausura la marcaran els ritmes i sons del Carib amb Orishas i el triplet jamaicà Tarrus Riley, Konshens i The Mighty Diamonds.

La clausura musical la marcaran els ritmes i sons del Carib
La clausura musical la marcaran els ritmes i sons del Carib / Luca Valenta, Rototom

El Rototom Sunsplash s'acosta al final de la seua 25 edició, un adéu en què participaran 120 músics i grups d'animació amb una gran cercavila, una macrobatucada i una sorpresa final: un cor gegant amb la performance One love, one heart

Les últimes hores de concerts del festival de Benicàssim estaran protagonitzades pel so cubà d'Orishas i el triplet jamaicà Tarrus Riley, Konshens i The Mighty Diamonds. La banda Orishas, formada el 1999 amb el nom d'Amenaza, va ser una de les primeres a traslladar la filosofia hip-hop a l’illa de la revolució. Després d'una dècada de silenci, enguany han publicat Gourmet, el seu cinqué treball.

També en representació de Jamaica, el públic del Rototom podrà gaudir del directe de Konshens, acompanyat dels francesos Dub Akom. Un dels majors èxits de Konshens és Good girl gone bad, en combinació amb Tarrus Riley, i el fet que l'última nit del festival els reunisca a l'escenari podria ser una oportunitat per a escoltar-ho en viu.

Una batucada amb 120 músics

Fora dels escenaris, l'última jornada estirarà la programació al màxim. Un bon exemple en serà la gran cercavila final, que desfilarà des de la plaça dedicada a Bob Marley i que integrarà animació i els 120 músics guiats per la batuta de la batucada Borumbaia Percusión.

L'espectacle, en què participaran representants de totes les àrees del festival, des de l'African Village fins a Pachamama o Magicomundo, culminarà davant de l'escenari principal amb la performance One love, one heart, en què tots els participants formaran un cor gegant.

Vivències en camps de refugiats dels Balcans

Abans els envelats del Fòrum Social i la Reggae University esgotaran els últims minuts de les seues agendes. En la primera es projectarà el documental Refugiant esperances, que plasma les vivències als camps de refugiats dels Balcans de l'organització Pallassos en Rebel·lia i del grup musical Txarango.

En la segona, Ras Flako impartirà el seminari “Foward to the soleil-Rastafari charity farm in Jamaica”, una xarrada en què donarà a conéixer la iniciativa Rastafari Ancients Farming Project, que ofereix als ancians rastafarians jamaicans, molts d'ells sense recursos i afectats per problemes de salut i desnutrició, la possibilitat d'accedir de manera gratuïta a aliments orgànics i a productes de primera necessitat.

També et pot interessar

stats