Un concurs literari de l'Ajuntament d'Onda només accepta obres en castellà

Les bases han generat rebombori a les xarxes socials i al carrer. El consistori ho justifica perquè el concurs és d'àmbit nacional i té finalitats turístiques

Concurs literari a Onda sols en castellà

Polèmica per les bases del concurs literari que ha convocat l'Ajuntament d'Onda on únicament es poden presentar obres escrites en castellà.

El premi literari Ciutat d’Onda, dotat amb 20.000 euros, està obert a candidats de tot Espanya, però no accepta textos escrits en valencià.

El consistori ho justifica perquè el concurs és d'àmbit nacional i té finalitats turístiques, segons ha explicat Vicent Bou, tinent d'alcalde i regidor de Biblioteques d'Onda.

Un argument que desmunta la Plataforma per la Llengua. El seu president, Toni Royo, critica que una entitat pública done l'esquena al valencià.

Al poble molta gent no entén la mesura i el debat ha generat rebombori a les xarxes socials i també s'ha traslladat al carrer.

Les obres han d'estar ambientades a Onda o contindre'n alguna referència

El premi literari Ciutat d’Onda és una iniciativa desenvolupada per la regidoria de Biblioteques de l'Ajuntament d'Onda, amb motiu del seu 40 aniversari.

Aquest certamen pretén donar a conéixer la ciutat a través de la literatura al mateix temps que incentiva l'escriptura i la lectura. Per aquest motiu, les obres candidates, de temàtica lliure, han d'estar ambientades a Onda o contindre alguna referència a la ciutat.

El premi està obert a escriptors de nacionalitat espanyola i la dotació econòmica és de 20.000 euros. El termini de lliurament finalitzarà el 16 d'octubre. L'editorial Renacimiento publicarà la novel·la guanyadora.

També et pot interessar

stats