Un concert amb deu pianos a la plaça de la Mare de Déu inaugura el festival que recorda Iturbi

La primera edició del certamen reunirà a València prestigiosos pianistes fins diumenge.

Deu pianistes van interpretar diverses peces musicals a la plaça de la Mare de Déu de València

Les notes de deu pianos, que sonaven aquesta vesprada en un dels llocs més emblemàtics de València, la plaça de la Mare de Déu, han donat el tret d’eixida al nou festival internacional de piano organitzat per a reivindicar el llegat del music valencià José Iturbi, qui va nàixer fa 125 anys.

Aquest particular concert ha sigut el primer d’una sèrie d’activitats programades en la primera edició del Festival Iturbi, que se celebra a València fins diumenge. Es tracta d’un certamen organitzat per la Diputació de Valencià que ofereix activitats divulgatives i concerts a càrrec de prestigiosos intèrprets com Javier Perianes, el Quartet Quiroga, Gustavo Díaz-Jerez, Marta Zabaleta i Josu de Solaun, amb la violinista Franziska Pietsch i el Quartetto Indaco.

Segons assenyalaven des de l’organització, aquest certamen pretén no només programar "grans músics de referència", sinó difondre la figura, el prestigi i les aportacions musicals de José Iturbi (València 1895 - Los Angeles 1980). El festival Iturbi se celebrarà els anys que el Concurs Internacional de Piano de València, de caràcter biennal, no se celebre.

També et pot interessar

stats