Un mes de cinema LGTBI

La 4a edició de la Mostra la Ploma inclou 30 títols que aprofundeixen en el compromís social de la realitat LGTBI.

La Mostra la Ploma aprofundeix enguany en el cinema de temàtica LGTBI amb compromís social
La Mostra la Ploma aprofundeix enguany en el cinema de temàtica LGTBI amb compromís social

30 obres inèdites componen el cartell de la 4a edició de la Mostra la Ploma, el festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar que organitza el col·lectiu Lambda. Durant tot el mes de juny es projectaran documentals, llargmetratges de ficció i curtmetratges compromesos a ensenyar la realitat de les persones LGTBI. És el cas dels sis títols que formen part de la secció oficial, en els quals destaca la temàtica trans i el dia a dia de les persones LGTBI en l'àmbit rural, un entorn on conflueixen costums i tradicions amb la irrupció dels mitjans digitals i els valors provinents d'un univers occidental i urbà. The Silk and the Flame, The Next Guardian, o Bixa Travesty són alguns dels títols que tracten aquesta temàtica.

Completen la programació oficial de llargmetratges el documental My Wonderful West Berlin, un recorregut per Berlín Oest des de l'aparició del mur fins als nostres dies que indaga en els factors que van condicionar la construcció d'una identitat homosexual, i la cinta catalana Ver a una mujer, un film en forma de diari íntim sobre el fracàs d'una parella lèsbica, que ha rebut una calorosa acollida en el seu pas pel D'A Film Festival de Barcelona i el Festival de Cinema Europeu de Sevilla.

Ficció LGTBI

Fora de concurs, la Ploma estrenarà sis dels més destacats llargmetratges de ficció realitzats recentment sobre diversitat sexual, des de l'òptica del gènere fantàstic i la ciència ficció. És el cas d’As boes maneiras, una reflexió sobre l'animalitat, la monstruositat i la diversitat que es va alçar amb el Lleopard de Plata al Festival de Locarno i el premi de la crítica al festival de Sitges, o Les garçons sauvages, una faula queer que va aconseguir el Premi Especial Nuevas Olas en la passada edició del Festival de Cinema Europeu de Sevilla. Els curtmetratges també estan presents en la mostra, tant en format documental com de ficció.

Els cinemes Albatexas de València acolliran les seccions que entren en competició: sis llargmetratges documentals i els dihuit curtmetratges, documentals i de ficció, que competiran en les seues respectives categories. A més, a la Filmoteca Valenciana tindran lloc les sessions d'inauguració i cloenda. Exposicions i activitats literàries completen l'oferta de la Ploma que, a més, trasllada enguany les projeccions a diverses localitats valencianes.

També et pot interessar

stats