Un calendari d'advent en línia ret homenatge a les receptes de Nadal més valencianes

La il·lustradora Patricia Bataller, de Castelló de Rugat, publica cada dia una recepta en les xarxes.

Dos de les il·lustracions del calendari d'advent de Patricia Bataller
Dos de les il·lustracions del calendari d'advent de Patricia Bataller

El compte arrere per a Nadal ha començat i la decoració ja il·lumina les cases i els carrers. Aquest Nadal serà, sens dubte, diferent i encara trobem en l'ambient la incertesa de saber com es podrà gaudir amb la família i les amistats. Per això, la il·lustradora Patricia Bataller, de Castelló de Rugat i resident a Madrid, ha reivindicat les tradicions culinàries de la seua comarca, la Vall d'Albaida, amb l'objectiu d'acostar-se més a la seua família en la distància.

Bataller ha recopilat les receptes de dolços nadalencs més tradicionals de la zona i altres que la seua família ha incorporat al receptari més recentment. En total, ha seleccionat 24 dolços que es podrien trobar en qualsevol casa valenciana en aquests dies, com ara els rotllets d'anís, els pastissets de moniato, el flam de torró o les fabioles. Amb totes aquestes delicadeses ha dissenyat un calendari d'advent del qual cada dia comparteix en Facebook i Instagram una recepta en forma d'il·lustració.

"Aquesta és la meua manera de connectar amb els meus orígens, de recopilar i fer valdre les nostres tradicions, fent un homenatge a totes les receptes que hem aprés generació rere generació", explica la il·lustradora, coneguda en les xarxes com a Batalleando.

També et pot interessar

stats