Un antiquari de Xàtiva ven el bressol d’Alfons XII

El llit va ser un regal de la reina Isabel II a l'amant preferit, presumpte pare de la criatura, Enric Puigmoltó

Un antiquari de Xàtiva ven el bressol d'Alfons XII / À Punt NTC

Si busquen un regal original per a aquest Nadal, a Xàtiva (Costera) un antiquari ven el bressol del rei Alfons XII. Un regal que va fer la mare, la reina Isabel II, a l'amant preferit, Enric Puigmoltó, presumpte pare del monarca.

Fet de fustes nobles com l'eben i el palissandre i ple de referències mitològiques, aquest bressol vetlava pel descans del futur rei 'pacificador' d'Espanya fa més de 160 anys. El primer llit del rei li'l regalà la reina al militar d'Ontinyent Enric Puigmoltó, presumpte pare de la criatura, que el va conservar durant tota la vida i el va llegar als seus hereus, explica a À Punt l’antiquari Lluís Llorens.

Els descendents de Puigmoltó el posaren a subhasta el 2018 sense èxit amb un preu d’eixida d’entre 45.000 i 60.000 euros, però en aquesta segona temptativa, l'antiquari xativí Lluís Llorens ja ha rebut ofertes nacionals i internacionals que superen el valor inicial. La intenció dels hereus de Puigmoltó i també de Llorens és que es quede a València o, almenys, Espanya. Però, de moment, reposa a Xàtiva, a la mateixa casa on nasqué el papa Alexandre VI.

També et pot interessar

stats