Troben mort l’actor de Hollywood Al Matthews a la seua vivenda a Oriola

L’actor, de 75 anys, era conegut sobretot per haver treballat com a secundari en pel·lícules de ciència-ficció als huitanta i noranta

Era conegut pel seu paper com a sergent Apone en 'Aliens: El retorn'
Era conegut pel seu paper com a sergent Apone en 'Aliens: El retorn'

Un veí va trobar dissabte l’actor i cantant Al Matthews en la casa on vivia des de fa 6 anys, en una urbanització de la costa d’Oriola. La troballa es va produir vora les deu de la nit i, encara que van cridar immediatament una ambulància, els personal sanitari només pogué confirmar la mort de l’actor. Tot apunta que alguna de les greus malalties que patia pot haver sigut la causa de la mort, ja que no s’observaven signes externs de violència ni al cos ni a la vivenda.

Al Matthews va nàixer a Nova York l’any 1942. Durant 6 anys va servir en la Marina dels Estats Units i va participar en la guerra del Vietnam. Segons assenyalava ell mateix, bastant orgullós, com a conseqüència de la seua actuació en aquesta guerra, va ser el primer marine afroamericà a qui van promocionar meritòriament al rang de sergent, a banda de rebre moltes condecoracions. 

De ben segur, la llarga experiència militar que tenia li va servir per encarnar sovint en la gran pantalla personatges de soldats, com es el cas del sergent d’artilleria Apone, en la pel·lícula Aliens (1986) de James Cameron, el seu paper més conegut. També va participar com a secundari en altres films d’acció i ciència-ficció dels anys 80 i 90, com ara La profecia III (1982), Sueños siniestros (1983), Superman III (1983), El cinqué element (1997) i El demà no mor mai (1997).

Matthews va desenvolupar, així mateix, la seua carrera com a actor i presentador de televisió, sobretot al Regne Unit. Com a cantant, va aconseguir col·locar algun dels seues temes en la llista dels més escoltats, com va ocórrer amb la seua cançó Fool, l’any 1975.

També et pot interessar

stats