Trets, el fotollibre que relata la Transició a través de 500 imatges de la Comunitat Valenciana

La periodista Rosa Solbes i el reporter gràfic Josep Vicent Rodríguez han arreplegat el seu treball d’aquell període convuls

Imatge del llibre Trets, de Rosa Solbes i Josep Vicent Rodríguez / À Punt NTC

El reporter gràfic Josep Vicent Rodríguez i la periodista Rosa Solbes han realitzat una crònica visual de com va ser la Transició valenciana. Informadors en uns carrers convulsos van ser els testimonis d'un període complicat, que ara arrepleguen en Trets, un llibre amb 500 fotografies d’aquell moment.

El fotollibre relata el camí cap a l'autonomia democràtica. Fou un temps de mobilitzacions en què informar era un exercici de risc. “A mi em van pegar una pallissa un grup de cinc persones d’extrema dreta al costat de l’Estació del Nord” ha assegurat Rodríguez.

Per això no són només instantànies, són retrats manifestos de mobilitzacions on es van articular demandes soterrades: llengua, identitat, feminisme i autonomia, entre altres. 

“La Transició no va ser només política i de les institucions per anar a votar, sinó un canvi social en aquest país en tots els aspectes” ha afirmat Solbes. La periodista ha explicat que els reporters “se la jugaven molt al carrer amb moments de vertadera tensió”, en plena lluita per la transformació social, cultural i política. Contra la violència, ells van emprar la informació i les disparades de la càmera. 

També et pot interessar

stats