Tres propostes de museus "hiperconnectats" per al cap de setmana

Amb l'excusa del Dia Internacional dels Museus, destaquem tres opcions a Castelló, València i Alacant per a aquests dies.

La hiperconnectivitat i les noves perspectives són els eixos principals de la convocatòria d'enguany del Dia Internacional dels Museus
La hiperconnectivitat i les noves perspectives són els eixos principals de la convocatòria d'enguany del Dia Internacional dels Museus

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, molts centres culturals de la Comunitat Valenciana han programat durant el cap de setmana activitats i tallers per a poder aprofundir en les exposicions que ofereixen. Enguany el leitmotiv de la convocatòria és Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics, i amb aquest esperit, destaquem tres opcions a València, Alacant i Castelló que trauen profit d'aquesta idea.

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) de València ha preparat un programa molt complet amb activitats gratuïtes des del matí fins a la mitjanit del dissabte 19. Visites guiades a totes les exposicions temporals i trobades interactives com el combat d'il·lustradors (dissabte a les 12.00 h), on el públic haurà de triar conceptes perquè dos artistes els dibuixen per parelles enfrontades. A més, el centre té preparades altres propostes fins diumenge, com ara un espectacle de dansa, tallers infantils de contacontes i jocs en grup, visites temàtiques de la maqueta de València del Pare Tosca o projeccions nocturnes de la vistosa exposició permanent.

A Alacant, 11 espais culturals allarguen l'horari aquest cap de setmana per a oferir un bon assortiment d'activitats i tallers gratuïts. El centre cultural Las Cigarreras, a l'antiga Fàbrica de Tabacs, aposta per la innovació i la cultura contemporània emergent. Utilitzant les noves tecnologies amb els seus propis mòbils i tauletes, els assistents podran hiperconnectar-se amb la resta de museus de la ciutat en un viatge digital. Tallers familiars, l'exposició temporal Notificaciones i el concert de la Fundació Tony Manero, tanquen el programa per a dissabte i diumenge.

Quant a Castelló, el MACVAC de Vilafamés també connecta aquests dies amb altres centres culturals de les comarques del nord. Dissabte s'inaugura l'exposició titulada Ceràmica: la metamorfosi de la terra, en col·laboració amb el Museu de Ceràmica de l'Alcora i l'Escola Superior de Disseny de Castelló. La mostra estarà fins al 15 de juliol i presenta les obres d'un total d'11 artistes amb una curiosa posada en escena que simula l'espai d'un menjador donant, així, la nova perspectiva que proposa l'edició d'enguany del Dia dels Museus. A més, a les 22.30 h de dissabte, les portes del museu encara es mantindran obertes per a qui s'apunte a passar una vetlada diferent i conéixer les històries i presències del palau de Batlle.

També et pot interessar

stats