Tres mil fallers de la Ribera Alta planten falles a Andorra

La capital pirinenca tindrà Plantà, Despertà, Mascletà, Ofrena i, per descomptat, Cremà

Les falles arriben a Andorra. Foto de portada: Un artista faller mostra part del seu treball. / À Punt NTC

A Andorra també es planten falles. Aquest cap de setmana, més de 3.000 fallers provinents de la Ribera Alta traslladaran fins allà l'ambient d'una de les festes més internacionals.  

Al taller de Pepe Benavent fan els últims retocs. El dimecres, la seua falla recorrerà els 500 quilòmetres que separen Carcaixent (Ribera Alta) d'Andorra. Serà el cor de la festa que envairà aquest cap de setmana Andorra la Vella. 

Entre el 14 i el 16 d'abril, els fallers i falleres de Fallers pel Món inundaran els carrers de la capital pirinenca i hi desplegaran el lot complet: hi haurà Plantà, Despertà, Mascletà, Ofrena i, per descomptat, Cremà. La música i la nostra gastronomia tampoc poden faltar. El veïnat de la zona gaudirà també de xaranga i degustacions d'Aigua de València i fideuà. També hi haurà una desfilada de Moros i Cristians.

Com a novetat, organitzaran un concurs de paelles. La iniciativa, que naix de l'Associació Fallers pel Món, és la segona vegada que arriba al principat pirinenc, on ja va estar el 2019; a més, enguany fa deu anys que exporta les falles fora de les nostres fronteres.

També et pot interessar

stats